אודותיי

בקצרה:
העיסוק המרכזי שלי היום הוא יצירת והפצת ידע בתחום של יזמות חברתית-עסקית ויזמות אימפקט.
מאז 2012 אני חוקרת, מייעצת ומנגישה את העולם של יזמות אימפקט על ידי מתן הרצאות, ליווי יזמים ומנהלי ארגונים והובלת מאיצים לפיתוח מיזמים חברתיים - עסקיים בשטח ובאקדמיה (באוניברסיטה העברית ובסמינר הקיבוצים).
לפני כן, מאז 2005 אני
מלווה יזמים ומנהלים בתהליכים של פיתוח אישי וארגוני ומסייעת בתכנון וקידום אסטרטגיה ארגונית. יש לי ניסיון עשיר בפיתוח יזמות קהילתית וארגון קהילה לפעולה. והייתי שותפה משמעותית להובלת מאבקים ציבוריים שונים ובמשך יותר מעשור הכשרתי עובדים סוציאלית - קהילתיים בארץ ובחו"ל.
ובהרחבה:
אני באה מעולם החברתי. בתואר ראשון למדתי עבודה סוציאלית-קהילתית ובתואר שני למדתי מדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית. בתחילת דרכי המקצועית עבדתי בשתי"ל (שירותי יעוץ ותמיכה לארגונים לשינוי חברתי) כמארגנת חברתית והובלתי קואליציות ופורומים של ארגונים חברתיים אשר הובילו מאבקים ציבוריים כדי להשפיע על מקבלי החלטות בכנסת ובממשלה.
בהמשך, בחמש עשרה השנים האחרונות ליוויתי במהלך עבודתי בשתי"ל, ולאחר מכן גם מחוץ לשתיל יזמים ומנהלי ארגונים חברתיים בתהליכי פיתוח ארגוני, בניית אסטרטגיה, פיתוח צוות, ארגון והנעת קהילה לפעולה וכו'. תמיד שמחתי והתרגשתי לפגוש ולעבוד עם אנשים מעולים עם אש בעיניים, עם חזון חברתי גדול ותשוקה אדירה להפוך את החברה הישראלית ליותר צודקת, מכילה ושיווינית עבור כלל האוכלוסיות החיות בה. זכות גדולה נפלה בחלקי לסייע למאות ארגונים והתארגנויות.
המשבר הכלכלי של 2008 הווה אבן דרך עבורי. בשנים אלו הרבה מאד עמותות נפגעו פיננסית וחלקם אף לא שרדו. זו היתה תקופה מאד עצובה וכואבת, מה שעורר אצלי שאלות רבות לגבי האופן שבו המגזר השלישי פועל. שאלתי את עצמי האם נגזר על עמותות לנצח להתקיים באי וודאות ולהיות תלויות בפילנתרופים טובי לב? האם אין דרך אחרת לקדם מטרות חברתיות ולעשות טוב בעולם באופן שהוא יותר בר קיימא? באותה תקופה לא מצאתי תשובות טובות לתהיות שלי ופשוט השלמתי עם זה שאלו כללי המשחק של העולם החברתי ואין דרך אחרת.
במחאה החברתית של קיץ 2011
היתה תפנית. הציבור הישראלי דרש "צדק חברתי" ויצא נגד גישה קפיטליסטית חזירית שלא רואה את האדם, את החברה ואת הסביבה. הייתה ביקורת נוקבת על המודלים הכלכליים הקיימים. מנגד התחילו לצוף כל מיני אלטרנטיביות כלכליות כגון קואופרטיביים ועסקים חברתיים. עבורי רעיון זה של שילוב מטרה חברתית ומטרה עסקית בתוך ארגון אחד היה נראה כמדע בדיוני.
יחד עם זאת מאד הסתקרנתי מיצור כלאיים זה. כיועצת ארגונית, כל מה שרציתי לעשות זה להפוך לזבוב על הקיר באיזשהו עסק חברתי כדי להבין איך הדבר הזה עובד ברמה פנים ארגונית. לכן חזרתי לאוניברסיטה ועשיתי תיזה שעסקה באסטרטגיות ניהוליות ותרבות ארגונית שמקדמת יצירת שורת רווח כפולה בעסקים חברתיים. זה אפשר לי להכיר מבפנים בארבע עסקים חברתיים את המורכבויות והזדמנויות שטמונות ביצורים היברידיים אלו. בהמשך לתיזה התפרסמו 3 מאמרים אקדמיים. אהבתי להיות בחזית של פיתוח ידע בתחום זה ולכן היום במסגרת דוקטורט חוקרת אלו גורמים מנבאים שרידות (Sustainability) וצמיחה (Scalability) של מיזמים היברידיים. והפעם במחקר כמותי חוקרת את כלל הארגונים ההיברידיים (מיזמים חברתיים - עסקיים של עמותות ורשויות מקומיות, סטארטאפים טכנולוגיים של אימפקט ועסקים חברתיים). מרתק!
במקביל למחקר אני מלמדת ומפתחת את התחום של יזמות חברתית - עסקית בארגונים אשר מעוניינים לפתח שורת רווח כפולה.
על מנת לקדם את התפיסה ופרקטיקה של כלכלת אימפקט אשתף בבלוג שלי ידע עדכני ממחקרים שעוסקים בתחום זה לצד תובנות ומחשבות שלי במהלך הדוקטורט ומתוך ליווי ארגונים בתהליכים של פיתוח שורת רווח כפולה. כיוון שמדובר על תחום שעדיין יחסית חדש אני מאמינה שהנגשה של ידע, מודלים וכלים רלוונטיים לאנשי שטח יכול לסייע בפיתוח שדה ארגוני זה.